Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Tapasz és gitt

0 termék
Rendezés:

Tapasz és Gitt: Általános Leírás

Tapasz

A tapasz egy olyan orvosi eszköz, amelyet kisebb sebek, vágások, horzsolások és egyéb bőrsérülések lefedésére használnak. A tapasz alapvetően egy rugalmas vagy merev anyagból készült alaplapból és egy ragasztórétegből áll, amely lehetővé teszi a bőrhöz való tapadást. A közepén gyakran található egy pamut vagy más anyagból készült párnázott rész, amely közvetlenül a sebre kerül, és segít megőrizni a seb tisztaságát.

 

Felhasználása

A tapasz használata egyszerű. Először is, a sebet alaposan meg kell tisztítani, majd a tapaszt a sebre helyezve a ragasztóréteg segítségével rögzíteni kell. A tapasz nemcsak fizikai védelmet nyújt a sebnek, hanem megakadályozza a baktériumok bejutását is, így segítve a gyógyulási folyamatot.

 

Típusok

Számos különböző típusú tapasz létezik, amelyek különböző célokra használhatók. Vannak vízálló tapaszok, amelyek fürdés közben is használhatók, sporttapaszok, amelyek extra erős ragasztóval rendelkeznek, és még sok más.

 

Gitt

A gitt egy építőanyag, amelyet főként falak és mennyezetek simítására, egyenetlenségeik kiegyenlítésére használnak. A gitt alapvetően egy por alakú anyag, amelyet vízzel keverve használnak fel. A gitt különböző típusai közé tartozik az akrilgitt, a cementgitt és a gipszgitt.

 

Felhasználása

A gitt használatakor először is a felületet meg kell tisztítani és elő kell készíteni. A gittet vízzel keverve egy sima masszává alakítják, amelyet spatulával vagy más eszközzel visznek fel a felületre. A gitt száradása után csiszolással tovább simítható, majd festéssel vagy tapétázással lehet befejezni a felület kialakítását.

 

Típusok

A gittnek is számos típusa létezik, amelyek különböző felületeken és körülmények között használhatók. Az akrilgitt például rugalmas és vízálló, így kiválóan alkalmas nedves helyiségekben történő használatra. A cementgitt erős és tartós, így kültéri használatra is alkalmas.

 

Összefoglalás

Míg a tapasz és a gitt két teljesen különböző termék, mindkettőnek megvan a maga fontos szerepe az életünkben. A tapasz egy alapvető orvosi eszköz, amely segít a sebek gyógyulásában és védelmében. A gitt pedig egy alapvető építőanyag, amely segít a falak és egyéb felületek simításában és előkészítésében. Mindkettőnek számos típusa és alkalmazási területe van, és mindkettő nélkülözhetetlen eszköze a mindennapi életnek.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.