Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Perforált lemezek

0 termék
Rendezés:

A perforált lemezek, más néven lyukasztott lemezek vagy panelok, olyan fémlapok, műanyagok vagy más anyagok, melyekbe mechanikusan lyukakat, résnyílásokat vagy dekoratív alakzatokat préseltek vagy vágtak. Sokféle alkalmazásban hasznosak, az építészeti tervezéstől a szűrésen és válogatáson át. Ebben az áttekintésben bemutatjuk a perforált lemezek jellemzőit, előállítási folyamatait és felhasználási területeit.

Jellemzők

 1. Anyag: Bár a fém a perforált lemezek leggyakrabban használt anyaga, készülhetnek műanyagból, fából vagy akár kompozit anyagokból is. Az anyagválaszték nagyban függ a lemez tervezett felhasználásától és azoktól a környezeti feltételektől, amelyek között helyezik el.

 2. Lyukmintázat: A perforált lemezeken különböző alakú lyukak lehetnek, például kerek, négyzet alakú, hatszögű vagy dekoratív mintázatok. A lyukak mérete, formája és elrendezése az adott igényekhez igazítható.

 3. Nyitott Terület: Az a terület, amely a perforációk miatt nyitott. Fontos szempont, mivel befolyásolhatja az olyan tényezőket, mint az áramlás, a szűrés és a fény áteresztő képessége.

Előállítási Folyamatok

 1. Lyukasztás: A perforált lemezek előállításának leggyakoribb módja a lyukak mechanikus kialakítása a lemezen. Egy gép, tipikusan egy lyukasztógép, a kívánt formájú szerszámot használja a minták kialakításához.

 2. Lézeres vágás: Bonyolult kialakításokhoz vagy amikor a pontosság elengedhetetlen, lézeres vágást alkalmaznak. Ebben a folyamatban egy nagy teljesítményű lézerrel vágják az anyagot, amely nagyobb tervezési rugalmasságot és pontosságot tesz lehetővé.

 3. Marás: A kémiai marás egy másik módszer a perforált lemezek előállítására, különösen azokhoz az anyagokhoz vagy tervekhez, amelyek lyukasztással vagy lézeres vágással nehezen hozhatók létre.

Alkalmazási Területek

 1. Építészet és Tervezés: A perforált lemezeket széles körben alkalmazzák az építészetben mind esztétikai, mind funkcionális célokra. Napellenzőként használva csökkentik a hőt és a vakító fényt, miközben átengedik a világosságot. Ezenkívül dekoratív panelekként, homlokzatként vagy akár szobaosztóként is használhatók.

 2. Hangelnyelés: Akusztikus panelekben használva a perforált lemezek elnyelik és szétszórják a hangot, így nélkülözhetetlenek színházakban, előadótermekben vagy nyitott irodai terekben.

 3. Szűrés: Az élelmiszeriparban, petrokémiai iparban vagy a szennyvízkezelésben a perforált lemezek szűrőként működnek. Segítenek a szilárd anyagok és folyadékok elkülönítésében vagy az anyagok méret szerinti szétválogatásában.

 4. Mezőgazdaság: A mezőgazdaságban a perforált lemezeket gépekben lehet használni a pl. babok, gabonafélék és magvak osztályozására és válogatására.

 5. Biztonság és Védelem: Gépekben védőként vagy korlátként használva biztosítják a munkavállalók biztonságát. Lépcsőlépcsőkön és járdákon használva csúszásgátlóként is működnek.

 6. Szellőzés: A klímaberendezésekben perforált lemezeket használhatnak rácsokként vagy diffúzorként, segítve az egyenletes légáramlást.

 7. Polcok és Tárolás: A perforált lemezek erős, mégis lélegző polcokat biztosítanak, különösen olyan helyeken, mint az üvegházak vagy a hűtött tárolók, ahol a légáramlás kritikus.

Következtetés

A perforált lemezek nem csak lyukas lapok. A funkció és a design keverékét képviselik, megoldásokat kínálva olyan területeken, mint az építészet vagy a mezőgazdaság. Tartósságuk, sokoldalúságuk és hatékonyságuk miatt sok iparág előnyben részesíti őket. Ahogy a technológia fejlődik, a lemezek előállításának és testreszabásának módszerei csak bővülni fognak, még több alkalmazási lehetőséget kínálva. Akár látványos épülethomlokzatot szeretne létrehozni, akár hatékony szűrést szeretne ipari környezetben, a perforált lemezek meggyőző választást kínálnak.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.