Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Csempefúró

13 termék
Rendezés:

A csempefúró egy speciálisan kialakított fúrószerszám, mely a csempék vagy a kerámia fúrására szolgál. A csempe és kerámia anyaga kemény és törékeny, ezért a hagyományos fúrókkal történő fúrás kockázatos lehet. A csempefúrók olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a csempe biztonságos és precíz fúrását.

Felépítés és Jellemzők

A csempefúró hegye általában keményfém vagy gyémánt bevonattal rendelkezik, ami garantálja a fúró szilárdságát és tartósságát a kemény csempe vagy kerámia felületen. A bevonat csökkenti a kopást és növeli a fúró élettartamát. Ezen felül, az éles és kemény hegy biztosítja, hogy a fúró ne csússzon el a felületről a művelet során.

Alkalmazási Területek

A csempefúrók elsősorban csempe, kerámia, porcelán és egyéb hasonló anyagok fúrására készültek. Ezeket a fúrókat gyakran használják fürdőszobákban, konyhákban vagy bármely olyan helyen, ahol a csempét vagy a kerámiát fúrni kell, például:

  • Kiegészítők, mint például a törölközőtartók, polcok vagy tükrök felszerelésekor.
  • Vízvezeték-szerelés során, amikor a csöveket vagy a vezetékeket a csempe vagy a kerámia mögé kell vezetni.
  • Elektromos eszközök vagy kapcsolók beszerelésekor.

Használati Tippek

A csempefúrásnál fontos a precizitás és a türelem:

  1. Előkészítés: A fúrandó helyet érdemes megjelölni egy filctollal vagy ceruzával.
  2. Kezdeti pozíciót biztosítás: Mivel a csempe csúszós felületű, a fúró könnyen elcsúszhat. Egy egyszerű trükk, hogy egy kisebb ragasztószalag-darabot helyezzünk a fúrási ponton, ami megakadályozza a fúró elcsúszását.
  3. Lassú fúrás: Kezdetben kis sebességgel és minimális nyomással érdemes elkezdeni a fúrást, hogy elkerüljük a csempe repedezését vagy törését.
  4. Hűtés: Hosszabb fúrási munkálatok esetén az eszközt és a csempe felületét érdemes hűteni, hogy megelőzzük a túlmelegedést.

Választási Szempontok

Amikor csempefúrót választunk, több tényezőt is figyelembe kell venni:

  1. Anyag: A gyémántbevonatú fúrók a legkeményebb anyagokhoz ajánlottak, míg a keményfém bevonatú fúrók a hagyományos kerámiai csempékhez megfelelők.
  2. Méret: A fúró méretét a fúrandó lyuk méretéhez kell igazítani.
  3. Kompatibilitás: Bizonyosodjunk meg róla, hogy a választott fúró kompatibilis a fúrógépünkkel.

Összefoglalás

A csempefúrók kulcsfontosságú eszközök minden olyan munkában, ahol csempe vagy kerámia fúrására van szükség. Megfelelő használatuk és gondozásuk biztosítja, hogy hosszú ideig megbízhatóan és hatékonyan működjenek, miközben minimalizálják a károkat és a veszteségeket. A precíz és törésmentes fúrás érdekében mindig válasszuk a legmegfelelőbb fúrót a feladat számára.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.