Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Gyorskötözők, hilti szalagok

14 termék
Rendezés:

A gyorskötözők olyan praktikus és sokoldalú eszközök, amelyeket számos iparágban és mindennapi alkalmazásban használnak az összekötés, rögzítés vagy csoportosítás céljából. Ezek az eszközök számos különböző anyagból, méretben és formában érhetők el, és rengeteg különféle alkalmazási területük van.

Felépítés és jellemzők

 1. Anyag: A legtöbb gyorskötöző poliamid (nylon) műanyagból készül, de léteznek fém, szilikon vagy más műanyag típusok is. A műanyag gyorskötözők előnye, hogy rugalmasak, ellenállnak a korróziónak, és széles hőmérsékleti tartományban alkalmazhatók.
 2. Kialakítás: A gyorskötözők rendszerint vékony, hosszú szalagok, melyek egyik végén egy zárral rendelkeznek. Amikor a szalagot áthúzzuk ezen a záron és meghúzzuk, a kötöző záródik és nem engedi vissza a szalagot, így biztosítva a szoros rögzítést.
 3. Színek: Sokféle színben kaphatók, attól függően, hogy milyen alkalmazásra szánják őket. A fekete gyorskötözők például UV-állóak, ezért kültéri használatra ideálisak.

Alkalmazási területek

 1. Elektronika és villanyszerelés: Kábelek és vezetékek csoportosítására vagy rögzítésére.
 2. Építőipar: Ideiglenes rögzítésekre, pl. fóliák, hálók, vezetékek rögzítésére.
 3. Kertészet: Növények vagy cserjék támasztására.
 4. Otthoni alkalmazások: Tárgyak összekötésére, rögzítésére, szervezésére vagy tárolására.
 5. Ipari alkalmazások: Alkatrészek rögzítésére vagy csoportosítására.
 6. Csomagolás: Bizonyos termékek, különösen a nagyobb, nehéz tárgyak összekötésére.

Választási szempontok

 1. Hossz és szélesség: A gyorskötözők különböző hosszúságokban és szélességekben kaphatók, attól függően, hogy milyen méretű és súlyú tárgyakat kell rögzíteni.
 2. Tartósság: Az erősebb és vastagabb kötözők nagyobb terhelést képesek elviselni.
 3. Hőállóság és vegyi ellenállás: Bizonyos alkalmazásoknál fontos lehet, hogy a gyorskötöző képes legyen ellenállni magas hőmérsékleteknek vagy vegyi anyagoknak.
 4. Szín: Egyes alkalmazások esetén a szín kozmetikai vagy azonosítási okokból lehet fontos.

Használati tippek

 1. Megfelelő méret: Mindig válassza a munkadarab méretéhez és súlyához leginkább illeszkedő kötözőt.
 2. Nem újrahasználhatók: A hagyományos műanyag gyorskötözők általában nem újrahasználhatók, mivel a zárszerkezetük csak egy irányban enged.
 3. Ne húzza túl: Bár a gyorskötözőket úgy tervezték, hogy erősen rögzítsenek, ne húzza túl őket, mert ez a műanyag gyengüléséhez és a kötöző elszakadásához vezethet.

Összefoglalás

A gyorskötözők rendkívül hasznos és sokoldalú eszközök, melyek számos iparágban és otthoni környezetben is alkalmazhatók. Egyszerű kialakításuk és rendkívüli funkcionalitásuk miatt nélkülözhetetlenek sokféle alkalmazásban. Választáskor és használatkor azonban fontos figyelembe venni az igényeket és az alkalmazási környezet sajátosságait.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.