Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Üvegfúrók

7 termék
Rendezés:

Az üvegfúrók olyan specializált eszközök, melyek célja az üveg fúrása, vágása vagy megmunkálása. Az üveg egy törékeny és kemény anyag, melynek megmunkálása különleges módszereket és eszközöket igényel. Az üvegfúrók a megfelelő kialakításuknak és anyaguknak köszönhetően lehetővé teszik az üveg precíz és tiszta fúrását, amely elengedhetetlen az üvegfeldolgozás különböző területein.

Az üvegfúrók alapvetően két fő típusba sorolhatók: kézi és gépi üvegfúrók. A kézi üvegfúrók kis méretűek, könnyen használhatók és általában egyszerű, kézi forgatómozgású fúrófejjel vannak ellátva. Ezek a fúrók általában a kisebb méretű, vékony üveglapok fúrására alkalmasak, például az ékszerek vagy apró dekorációs elemek elkészítéséhez. A gépi üvegfúrók viszont komplexebb szerkezetűek és általában nagyobb, erősebb motorral rendelkeznek. Ezek a fúrók nagyobb méretű és vastagabb üveglapok fúrására szolgálnak, amelyeket például ablakok, tükrök vagy üvegpolcok gyártásához használnak.

Az üvegfúrók fő alkalmazási területei közé tartozik az építőipar, a bútorgyártás, az ékszerkészítés és az üvegékszergyártás. Az építőiparban az üvegfúrók segítenek a nyílászárók, üvegajtók és ablakok előkészítésében, illetve speciális üvegpanelek készítésében. A bútorgyártásban az üvegfúrók lehetővé teszik az üveglapok lyukasztását vagy kialakítását, ami modern és stílusos bútorok létrehozását eredményezi. Az ékszerkészítők és az üvegékszergyártók a kézi üvegfúrókat használják apró és dekoratív üveggyöngyök vagy egyedi üvegékszerek előállításához.

Az üvegfúrók anyagai általában keményfémek, mint például a volfrám-karbid vagy a gyémánt. A gyémántbevonattal ellátott fúrófejek különösen kiválóak az üveg fúrására, mivel a gyémánt a legkeményebb ismert anyagok egyike. A gyémántkristályok a fúrás során a felületen keresztül hasítják az üveget, így kialakítva a lyukat, amely kiváló minőségű és sima szélekkel rendelkezik.

Fontos megjegyezni, hogy az üvegfúrás során megfelelő technikát kell alkalmazni, mivel az üveg törékeny és könnyen berepedhet vagy eltörhet, ha nem megfelelően kezelik. Az üvegfúrás előtt általában víz vagy olaj hűtőfolyadékot használnak a fúrófej hűtésére és az üveg felületének nedvesen tartására, hogy csökkentsék a hőhatást és minimalizálják a repedések kialakulását.

Végső soron az üvegfúrók fontos szerepet játszanak az üvegfeldolgozás különböző területein, és lehetővé teszik az üveg precíz és esztétikus megmunkálását. A fúrók különböző méretűek és típusúak lehetnek, és a megfelelő választás segít abban, hogy hatékonyan és eredményesen dolgozzunk az üveg megmunkálásának minden területén. Az üvegfúrók fejlődése és innovációja továbbra is segíti majd az üvegfeldolgozóipar fejlődését, így lehetővé téve új és izgalmas üvegtermékek létrehozását a jövőben.

Az üvegfúrók olyan speciálisan tervezett eszközök, amelyek lehetővé teszik a használójuknak, hogy biztonságosan és hatékonyan fúrjon lyukakat üvegbe. Az üveg egy rendkívül kemény és törékeny anyag, így a hagyományos fúrók nem megfelelőek az üvegben történő fúráshoz. Az üvegfúrók speciális kialakításúak és anyagúak, hogy csökkentsék az üveg törésének kockázatát fúráskor.

Felépítés és anyagok

Az üvegfúrók általában keményfém vagy gyémánt bevonatú végződésekkel rendelkeznek, melyek lehetővé teszik a kemény üvegfelület fúrását. A gyémánt az egyik legkeményebb ismert anyag, ezért gyakran használják az üvegfúrók gyártásához. A keményfém, különösen a volfrám-karbid, szintén népszerű választás, mivel ellenáll az elhasználódásnak és hosszú élettartamot biztosít.

A fúrófejek alakja is fontos. Sok üvegfúró pörgettyűszerű formájú, ami segít a hő elosztásában fúráskor és csökkenti a törés kockázatát.

Használat

Az üvegfúráskor a legfontosabb a lassú, óvatos eljárás. A fúrás kezdetekor alacsony sebességgel kell kezdeni, hogy megakadályozzuk a fúró "elcsúszását" az üvegfelületről. Ahogy a fúró behatol az üvegbe, fokozatosan növelhetjük a sebességet. Nagyon fontos, hogy folyamatosan hűtsük a fúrófejet és az üvegfelületet vízzel vagy speciális hűtőfolyadékkal, mivel a fúrás során keletkező hő növeli a törés kockázatát.

Biztonsági óvintézkedések

Az üvegfúráskor különös gondot kell fordítani a biztonságra:

  1. Szemvédelem: Mindig viseljünk védőszemüveget, hogy megvédjük szemünket az üvegdaraboktól vagy a hűtőfolyadéktól.
  2. Kesztű: A védőkesztyű megakadályozza az üvegdarabok által okozott sérüléseket és biztosítja a jobb fogást.
  3. Stabil felület: A munkadarabot stabilan rögzíteni kell munka közben, hogy elkerüljük az elmozdulást vagy az esetleges baleseteket.

Alkalmazások

Az üvegfúrókat számos alkalmazásban használják:

  1. Lakberendezés: Ajtók, ablakok, tükrök és egyéb üvegelemek fúrásához.
  2. Művészet és kézművesség: Egyedi üvegművészeti alkotásokhoz, ékszerekhez és dísztárgyakhoz.
  3. Ipar: Laboratóriumi eszközök, műszerek és egyéb ipari alkalmazások, ahol az üveg precíz fúrása szükséges.

Összefoglalás

Az üvegfúrók nélkülözhetetlen eszközök azok számára, akik precíz és biztonságos fúrást szeretnének végrehajtani üvegfelületeken. Speciális kialakításukkal és anyagaikkal lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy minimalizálják az üveg törésének kockázatát és hosszú élettartamot biztosítsanak. Akár ipari, akár háztartási vagy művészeti alkalmazásokról van szó, az üvegfúrók elengedhetetlenek a precíz és biztonságos üvegfúrási feladatokhoz.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.