Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Glettek

3 termék
Rendezés:

A glettek az építőiparban és a lakásfelújításban széles körben használt anyagok, amelyeket főként falak és mennyezetek simítására, egyenetlenségek kijavítására használnak. A glett egy olyan anyag, amely általában por alakban kapható, és vízzel keverve alkalmazható. A glett készítmények sokféle változatban léteznek, attól függően, hogy milyen felületre és milyen célra kívánják használni.

 

Összetétel és típusok

A glettek összetétele változó lehet. Általában meszből, cementből, gipszből és egyéb adalékanyagokból állnak, amelyek javítják az anyag tulajdonságait, például rugalmasságát, tapadását vagy száradási idejét. Vannak például diszperziós glettek, amelyek már eleve kevert formában kaphatók és gyorsan alkalmazhatók, valamint cementes vagy gipszes glettek, amelyeket nagyobb terhelésnek vagy nedvességnek kitett helyeken használnak.

 

Felhasználási területek

A glettek használata nem korlátozódik csupán az épületek belső tereire. Kültéren is alkalmazhatók, például homlokzatok simítására vagy repedések kijavítására. Ebben az esetben azonban fontos, hogy az anyag megfelelően ellenálljon az időjárás viszontagságainak, így gyakran speciális, vízálló vagy fagyálló adalékokat tartalmaznak.

 

Alkalmazási módszerek

A glett felhordása általában spatulával vagy glettvassal történik. A felület előkészítése is fontos lépés, amely magában foglalja az alapfelület tisztítását és esetleges alapozását is. A glett rétegek száradása után csiszolással érhető el a tökéletesen sima felület, amely után következhet a festés vagy tapétázás.

 

Tippek és trükkök

A glettezés nem egyszerű feladat, és gyakorlatot igényel. Fontos, hogy a keverék ne legyen sem túl sűrű, sem túl híg, és az eszközök is legyenek megfelelően tiszták. A levegő hőmérséklete és páratartalma is befolyásolja a glett száradási idejét, ezért ezeket is érdemes figyelembe venni a munka során.

 

Környezeti és egészségügyi hatások

Mint minden építőanyag, a glettek is tartalmazhatnak különböző vegyi anyagokat, amelyek károsak lehetnek az egészségre vagy a környezetre. Ezért fontos, hogy a munka során megfelelő védőfelszerelést, például maszkot és kesztyűt használjunk, és a munkaterületet jól szellőztessük.

 

Összegzés

Összességében a glettek elengedhetetlenek az építőiparban és a lakásfelújításban. Számos típusuk és alkalmazási módjuk van, és megfelelő használat mellett kiváló eredmények érhetők el velük. Azonban fontos, hogy mindig figyeljünk az anyagok összetételére és a munka során betartandó biztonsági előírásokra is.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.