Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Fafúrók

0 termék
Rendezés:

A fafúrók olyan szerszámok, amelyeket kifejezetten fa és faalapú anyagok, mint például a bútorlap vagy az MDF, lyukasztására terveztek. Ezek a fúrók különböznek a fémekhez vagy más kemény anyagokhoz készült fúróktól mind kialakításukban, mind anyagukban. A fafúrók elengedhetetlenek az asztalosiparban, a barkácsolásban és a háztartásokban egyaránt.

Felépítés és anyagok

A fafúrók általában gyorsacélból vagy krómozott acélból készülnek, és speciális kialakításuk lehetővé teszi a fa gyors és tiszta fúrását. A fafúrók hegye gyakran éles és széles, ami segít a pontos kezdésben és a tiszta lyuk kialakításában.

Kialakítás

A fafúrók különböző kialakításokban érhetők el, attól függően, hogy milyen típusú munkát kell elvégezni:

  1. Csavart fafúrók: Ezek a leggyakoribb fafúrók, spirális kialakításuk lehetővé teszi a forgácsok gyors eltávolítását a fúrás során. Ideálisak általános fafúrási munkákhoz.

  2. Laposfúrók: Széles, lapos pengéjükkel nagyobb átmérőjű lyukakat képesek készíteni. Gyakran használják dugaszok készítéséhez vagy elektromos vezetékek elvezetéséhez.

  3. Auger fúrók: Hosszú, csavart kialakításukkal mély lyukak fúrására alkalmasak. Gyakran használják oszlopok vagy gerendák lyukasztásához.

  4. Forstner fúrók: Kerek, tiszta és pontos lyukak készítésére használják, különösen, ha a lyuk széle nem lehet szakadt vagy szabálytalan.

Méretek és típusok

A fafúrók széles mérettartományban érhetők el, a nagyon vékony, néhány milliméteres átmérőjűtől a nagy, több centiméteres átmérőjűig. Ezenkívül különféle hosszúságokban is kaphatók, attól függően, hogy milyen mélységű lyukat szeretnénk fúrni.

Használat

A fafúrók használatakor fontos, hogy a fúró és a munkadarab stabilan legyen rögzítve. A fafúráskor keletkező forgácsokat rendszeresen el kell távolítani a munkaterületről, hogy a fúró ne szoruljon be és ne égjen meg. A fúrás sebessége és a nyomás is fontos tényezők; túl nagy sebesség vagy túl nagy nyomás torzítja vagy tönkreteszi a fúrót.

Karbantartás

A fafúrók élezése és karbantartása elengedhetetlen a hosszú élettartam és a hatékony munkavégzés érdekében. A fúrók élezéséhez speciális élezőgépeket vagy kézi élezőeszközöket használnak. Fontos, hogy a fúrókat szárazon és tisztán tartsuk, hogy megelőzzük a rozsdásodást és a korai kopást.

Biztonsági óvintézkedések

Mivel a fafúrók nagy sebességgel forognak, fontos, hogy a felhasználók óvatosan és tudatosan használják őket. Mindig viseljen védőszemüveget és hallásvédőt, amikor fafúróval dolgozik, hogy megelőzze a sérüléseket. Soha ne használja a fúrót, ha a pengéje törött vagy sérült, mert ez növeli a balesetek kockázatát.

Összefoglalás

A fafúrók az asztalosipar és a barkácsolás elengedhetetlen eszközei. Különleges kialakításuk és anyaguk lehetővé teszi, hogy hatékonyan és pontosan fúrjanak faanyagokba. Megfelelő használat és karbantartás mellett egy jó minőségű fafúró évekig vagy akár évtizedekig is szolgálhatja tulajdonosát. Azonban, mint minden szerszámnál, a biztonság mindig az első; ezért fontos, hogy mindig tartsuk szem előtt a biztonsági előírásokat és óvintézkedéseket, amikor ezzel a szerszámmal dolgozunk.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.