Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Fogók

11 termék
Rendezés:

A fogó az egyik legősibb és leggyakrabban használt kéziszerszám, amelyet különféle anyagok, különösen fémek és műanyagok megragadására, tartására, hajlítására vagy vágására használnak. A fogók kialakítása és funkciója a felhasználás céljától függően változik, de általánosságban elmondható, hogy két karból állnak, amelyek egy közös tengely körül mozognak.

Történet

A fogók története az emberiség hajnaláig nyúlik vissza. Az ősember is használt kőből készült eszközöket, amelyekkel tárgyakat tudott megragadni vagy munkálkodni. A bronzkorban és a vas korban a fogók már fémekből készültek, és sokkal precízebb munkavégzésre voltak alkalmasak.

Alapvető típusok

  1. Kombinált fogó: Ez a leggyakoribb típus, amelyet általános célú munkákhoz használnak. A kombinált fogó végén általában egy vágórész található, míg a középső részén fogó- és hajlítófelületek vannak.

  2. Oldalcsípő fogó: Ez a fogó kifejezetten drótok és kisebb fémek vágására készült. Keskeny és hegyes végű, ami lehetővé teszi a nehezen hozzáférhető helyeken történő munkavégzést is.

  3. Csúcsfogó: Hosszú és keskeny végű fogó, amelyet nehezen hozzáférhető helyeken, például elektronikai alkatrészek közötti munkavégzéshez használnak.

  4. Csőfogó: Nagyobb, erősebb kialakítású fogó, amelyet csövek és nagyobb alkatrészek megragadására terveztek.

  5. Laposfogó: Lapos végű fogó, amelyet általában drótok vagy lemezek hajlításához használnak.

Felhasználási területek

A fogók számos iparágban és háztartásban nélkülözhetetlen eszközök. Az autószerelők, villanyszerelők, ékszerészek, órások és sok más szakember mindennapi munkájához elengedhetetlenek. A háztartásokban is gyakran használt eszközök, legyen szó egyszerű javítási munkákról, bútorok összeszereléséről vagy kertészeti tevékenységekről.

Anyagok és kialakítás

A fogók többsége acélból készül, mivel ez az anyag rendkívül erős és tartós. A fogók markolata gyakran műanyagból vagy gumi anyagból készül, hogy biztosítsa a kényelmes és csúszásmentes fogást. A különféle fogók kialakítása lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a legmegfelelőbb eszközt válassza a kívánt munka elvégzéséhez.

Biztonsági óvintézkedések

Mint minden kéziszerszámnál, a fogók használatakor is be kell tartani bizonyos biztonsági előírásokat. Fontos, hogy a fogó mindig jó állapotban legyen, és ne használjuk túlterhelve vagy nem megfelelő célra. A fogó használata közben mindig viseljünk védőkesztyűt, különösen, ha éles vagy forró tárgyakkal dolgozunk.

Összefoglalás

A fogók az emberiség történetének kezdetétől fogva fontos eszközök voltak, és ma is nélkülözhetetlenek számos iparágban és háztartásban. Különböző típusaik és kialakításaik lehetővé teszik, hogy a felhasználók a legmegfelelőbb eszközt válasszák a kívánt munka elvégzéséhez. A fogók használatakor azonban mindig fontos a biztonság, ezért be kell tartani a megfelelő biztonsági előírásokat.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.