Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Kártevő riasztók

4 termék
Rendezés:

A kártevőriasztók széles körben használt eszközök otthonokban, kertekben és mezőgazdasági területeken egyaránt, céljuk a nem kívánt állatok, rovarok és egyéb kártevők távol tartása anélkül, hogy kárt okoznának azokban vagy a környezetben. Ezek az eszközök különböző módszereket alkalmaznak a kártevők elriasztására, beleértve fizikai, kémiai és akusztikus megoldásokat is. Íme egy áttekintés a leggyakrabban használt kártevőriasztó típusokról és azok működési elvéről.

Fizikai kártevőriasztók

A fizikai kártevőriasztók közé tartoznak a hálók, kerítések, tüskés szalagok és egyéb fizikai akadályok, amelyek megakadályozzák a kártevők bejutását egy adott területre. Ezeket gyakran használják madarak, nagyobb állatok (mint például szarvasok vagy nyulak) és mászó rovarok távol tartására.

Kémiai kártevőriasztók

A kémiai kártevőriasztók olyan vegyszereket tartalmaznak, amelyek szagukkal vagy ízükkel távol tartják a kártevőket. Ezek lehetnek szintetikus vagy természetes alapúak, mint például a citronella, a mentaolaj vagy a kapszaicin. Fontos, hogy a kémiai riasztókat óvatosan használjuk, figyelembe véve az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt hatásokat.

Akusztikus kártevőriasztók

Az akusztikus kártevőriasztók ultrahangot vagy más hanghullámokat használnak a kártevők elriasztására. Ezek az eszközök különösen hatékonyak lehetnek rágcsálók, mint például egerek és patkányok ellen, valamint bizonyos típusú rovarok ellen. Az ultrahangos riasztók előnye, hogy az emberek számára általában észrevehetetlenek.

Elektromos kártevőriasztók

Az elektromos kártevőriasztók kis elektromos sokkot adnak azoknak az állatoknak, amelyek megpróbálnak áthatolni egy adott területen. Ezeket gyakran használják mezőgazdasági területeken vagy kertekben a nagyobb állatok, mint például a szarvasok vagy a rókák távol tartására. Fontos, hogy az elektromos riasztókat felelősségteljesen használjuk, hogy elkerüljük az állatok felesleges szenvedését.

Természetes kártevőriasztók

Sok kertész és mezőgazdasági termelő természetes kártevőriasztókat részesít előnyben, mint például a ragadozó madarak vagy hasznos rovarok (például katicabogarak) vonzása, amelyek segítenek a kártevőpopulációk szabályozásában. Egyes növények, mint például a borsmenta vagy a levendula, szintén elriaszthatják a rovarokat és más kártevőket.

A kártevőriasztók kiválasztásakor fontos figyelembe venni a célzott kártevő típusát, a riasztó hatásmechanizmusát és a környezetre gyakorolt potenciális hatásokat. Mindig részesítsük előnyben a legkevésbé invazív és környezetbarát megoldásokat, és használjuk a kártevőriasztókat felelősségteljesen, hogy megőrizzük kertjeink és mezőgazdasági területeink biodiverzitását és egészségét.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.