Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Szilikonok

0 termék
Rendezés:

A szilikonok egy rendkívül sokoldalú és széles körben használt vegyületcsoportot képviselnek, amelyek különféle iparágakban és mindennapi életünkben is megtalálhatók. A szilikonok kémiai szerkezete miatt rendelkeznek egyedülálló tulajdonságokkal, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy számos alkalmazásban hasznosak legyenek.

Kémiai szerkezet és tulajdonságok

A szilikonok polimer vegyületek, amelyek szilícium és oxigén atomokból állnak, gyakran hidrogén- és szénalapú oldalláncokkal. A szilícium és az oxigén közötti kötés rendkívül erős, ami a szilikonoknak nagy hőállóságot és kémiai stabilitást biztosít. Emellett a szilikonok víztaszító tulajdonságokkal is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nem oldódnak vízben és nem engedik át a nedvességet.

Alkalmazások

A szilikonok széles körben használtak az iparban és a mindennapi életben egyaránt:

  1. Kozmetikumok és személyes ápolási termékek: A szilikonokat gyakran használják hajápolási termékekben, mivel simítják a hajat és csökkentik a sérüléseket. Emellett hidratálókban és sminktermékekben is megtalálhatók, mivel segítenek a termék egyenletes eloszlásában és hosszantartó hatásában.

  2. Orvostechnikai eszközök: A szilikonok biokompatibilitása miatt gyakran használják orvosi eszközökben, mint például katéterekben, implantátumokban és egyéb eszközökben.

  3. Építőipar: A szilikon alapú tömítőanyagokat és ragasztókat széles körben használják az építőiparban, mivel vízállóak és hosszú élettartamúak.

  4. Autóipar: A szilikonokat használják tömítésekben, csövekben és kábelekben, mivel ellenállnak a magas hőmérsékletnek és a kémiai anyagoknak.

  5. Elektronika: A szilikonokat használják vezetőként és izolátorként is az elektronikai eszközökben.

Előnyök és hátrányok

A szilikonok számos előnnyel rendelkeznek, mint például a hőállóság, a kémiai stabilitás és a víztaszító tulajdonságok. Emellett biokompatibilisek, ami azt jelenti, hogy nem okoznak allergiás reakciót vagy irritációt a bőrrel érintkezve. Azonban mint minden anyagnak, a szilikonoknak is vannak hátrányai. Egyes emberek aggódnak a szilikonok környezeti hatásai miatt, mivel nem biológiailag lebomlóak. Emellett néhányan azt állítják, hogy a szilikonok elzárják a bőrt, megakadályozva a bőr lélegzését.

Összefoglalás

A szilikonok rendkívül sokoldalú vegyületek, amelyek számos alkalmazásban hasznosak. Kémiai szerkezetük miatt rendelkeznek egyedülálló tulajdonságokkal, mint például a hőállóság és a kémiai stabilitás. Széles körben használtak az iparban és a mindennapi életben egyaránt, mint például kozmetikumokban, orvostechnikai eszközökben és építőipari termékekben. Míg a szilikonok számos előnnyel rendelkeznek, fontos tudatosan használni őket és figyelembe venni a lehetséges környezeti hatásokat.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.