Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Vízmértékek

12 termék
Rendezés:

Vízmértékek: Az építészet és barkácsolás alapvető eszköze

A vízmérték az egyik legősibb és legfontosabb eszköz az építészetben, a barkácsolásban és a különböző műszaki munkákban. Ezen eszköz segítségével ellenőrizhetjük egy felület vagy tárgy vízszintességét vagy függőlegességét. A vízmérték elnevezés onnan ered, hogy a műszerben lévő folyadék (gyakran alkohol vagy egyéb vegyület) alapján határozzuk meg a tárgyak pontos pozícióját. Ebben a cikkben bemutatjuk a vízmértékek működését, típusait és azok alkalmazási területeit.

A vízmérték működése

A vízmérték lényege egy zárt, átlátszó cső, amelyben egy folyadék található, és egy légbuborék mozog benne. Amikor a vízmérték egyenesen áll vagy fekszik, a légbuborék a cső közepén helyezkedik el. Ha a felület ferde, a buborék elmozdul a cső egyik vagy másik végéhez. A buborék pozíciója alapján megállapítható, hogy a felület vízszintes, függőleges vagy ferde.

A vízmértékek típusai

  1. Hagyományos vízmérték: Ez a leggyakoribb típus, amelyet általában fából, műanyagból vagy fémből készítenek. Egy vagy több vízmérték-csővel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vízszintes, függőleges és esetenként a 45 fokos mérést is.

  2. Digitális vízmérték: Modern változata a hagyományos vízmértéknek. Elektronikus érzékelőkkel rendelkezik, amelyek pontosan mérnek és digitális kijelzőn mutatják az eredményt.

  3. Lézeres vízmérték: Egy lézersugarat használ a pontos vízszintes vagy függőleges vonalak vetítéséhez a falra vagy más felületekre. Kiválóan alkalmas nagyobb területek mérésére.

  4. Zsebvízmérték: Kis méretű, hordozható eszköz, amelyet gyors ellenőrzésekhez terveztek.

Hogyan használjuk a vízmértéket?

A vízmérték használata egyszerű. Először is, helyezze az eszközt a mérni kívánt felületre. Ha a légbuborék a két jelzés között helyezkedik el, a felület vízszintes. Ha a buborék elmozdul, a felület nem vízszintes. Függőleges mérésnél hasonlóan járunk el.

Vízmértékek alkalmazási területei

  • Építészet: Az épületek, falak, padlók és egyéb szerkezetek építésekor elengedhetetlen a pontos vízszintesség és függőlegesség ellenőrzése.

  • Bútorkészítés: A bútorok összeszerelésekor és tervezésekor fontos, hogy a felületek tökéletesen vízszintesek és függőlegesek legyenek.

  • Kertészet: A kerítések, teraszok és egyéb kerti szerkezetek építésekor is hasznos eszköz.

  • Autóipar: A gépjárművek kerekeinek beállításakor vagy egyéb műszaki munkáknál is alkalmazható.

Összefoglalás

A vízmérték az egyik legfontosabb eszköz az építészetben és a barkácsolásban. Lehetővé teszi a pontos méréseket és biztosítja, hogy a munka minősége a legmagasabb szintű legyen. A különböző típusú vízmértékek különböző alkalmazási területeken használhatók, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A vízmérték használata növeli a munka pontosságát, hatékonyságát és biztonságát.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.