Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Csiszolókorongok

0 termék
Rendezés:

A csiszolókorongok ipari és otthoni alkalmazások széles skálájában elengedhetetlen eszközök. Legyen szó fémek, kövek, fából készült tárgyak vagy egyéb anyagok csiszolásáról és formázásáról, ezek a korongok nélkülözhetetlenek a felületek simításában, formázásában és a felesleges anyag eltávolításában.

Felépítés és anyagok

A csiszolókorongok általában olyan kemény és ellenálló anyagokból készülnek, mint a szilícium-karbid vagy az alumínium-oxid. Ezek az anyagok nagy keménységgel és kopásállósággal rendelkeznek, így ideálisak a különböző anyagok, különösen a fémek, csiszolásához.

A korongok kialakítása sokféle lehet, attól függően, hogy milyen feladatra készültek. Vannak lapos korongok, amelyek ideálisak egyenletes felületek csiszolására, míg a domború korongok kiválóan alkalmasak a mélyebb behatolásra vagy a nehezen hozzáférhető helyek csiszolására.

Használat

A csiszolókorongok használatakor fontos az óvatosság, mivel nagy sebességű forgás közben hőt és szikrákat termelnek. A megfelelő biztonsági óvintézkedések és a megfelelő munkaeszközök használata elengedhetetlen a sérülések elkerülése érdekében.

A csiszolókorongok különböző gépeken is használhatók. Vannak asztali csiszolók, kézi csiszológépek és ipari nagy teljesítményű csiszolók. A választás az adott feladattól és a kívánt finomságtól függ.

Biztonsági óvintézkedések

Amikor csiszolókorongokat használunk, a biztonság az elsődleges:

  1. Szemvédelem: A csiszolási művelet során keletkező részecskék és szikrák veszélyt jelentenek a szemre. Mindig használjunk védőszemüveget vagy pajzsot.
  2. Hallásvédelem: A csiszológépek nagy zajszintet produkálnak, ezért ajánlott fültok vagy füldugó használata.
  3. Pormaszk: A levegőbe kerülő finom részecskék belélegzése káros lehet, ezért pormaszk viselése is ajánlott.
  4. Kesztű: A védőkesztyű megvédi a kezünket a forró részecskéktől és a csiszolt anyagtól.

Alkalmazások

A csiszolókorongokat számos iparágban és otthoni alkalmazásban használják:

  1. Gépipar: Fém alkatrészek csiszolására és formázására.
  2. Építőipar: Beton, csempe és egyéb építőanyagok csiszolására.
  3. Kézművesség és művészet: Különböző anyagok, mint például fémek, kövek és fák formázására és finomítására.
  4. Autóipar: Autóalkatrészek csiszolására és felületek előkészítésére festéshez.

Összefoglalás

A csiszolókorongok elengedhetetlenek számos iparágban és háztartási felhasználásban. Kemény és ellenálló anyagaik lehetővé teszik a legkülönfélébb anyagok, különösen a fémek, hatékony és precíz csiszolását. Megfelelő használat és a szükséges biztonsági óvintézkedések betartásával ezek az eszközök hosszú ideig szolgálnak minket és biztonságosan végzik el a rájuk bízott feladatokat.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.