Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Kalapácsok

0 termék
Rendezés:

A kalapács az egyik legrégebbi kéziszerszám, amelyet az emberiség használ. Már az őskorban is léteztek egyszerű kőből készült kalapácsok, melyekkel az emberek különféle tárgyakat formáltak vagy törtek szét. A kalapács alapvetően egy rúdból és egy fejből áll, amelynek egyik vagy mindkét vége kemény és alkalmas az ütésre.

A kalapácsok típusai és felhasználása:

  1. Általános célú kalapácsok: Ezek a kalapácsok a legelterjedtebbek és a legtöbb háztartásban megtalálhatóak. Általában acélból vagy vasból készülnek, és fa vagy műanyag nyéllel rendelkeznek. Ideálisak kisebb otthoni munkákhoz, mint például a szegek beverése vagy különféle tárgyak összeütése.

  2. Pneumatikus kalapácsok: Ezek a kalapácsok levegővel működnek, és főleg ipari alkalmazásokban használják őket. Nagyon erősek és hatékonyak, ideálisak nagyobb munkákhoz, mint például az építkezések vagy a bontások.

  3. Bunkókalapácsok: Nagy, nehéz kalapácsok, amelyeket főleg nehéz tárgyak, mint például a kő vagy a beton törésére használnak.

  4. Műanyag fejű kalapácsok: Ezek a kalapácsok különösen akkor hasznosak, amikor nem akarunk kárt tenni a munkadarabban. A műanyag fej megakadályozza a karcolásokat és a horzsolásokat.

  5. Gumifejű kalapácsok: Hasonlóan a műanyag fejű kalapácsokhoz, de a gumifej még kíméletesebb a felületekkel.

A kalapácsok anyaga és kialakítása:

A kalapács feje általában acélból vagy vasból készül, mivel ezek az anyagok rendkívül tartósak és ellenállnak a nagy ütési erőnek. A nyél anyaga változó lehet. A fa a leggyakoribb, mivel könnyű és jól illeszkedik a kézbe, de műanyagot és fémeket is használnak, különösen az ipari kalapácsoknál.

A kalapácsok története:

Ahogy említettük, a kalapács az egyik legrégebbi kéziszerszám. Az őskori emberek egyszerű kődarabokat használtak kalapácsként, amelyekkel tárgyakat formáltak vagy törtek szét. Az évezredek során a kalapácsok anyaga és kialakítása folyamatosan fejlődött. A bronzkorban a kalapácsokat már bronzból készítették, ami sokkal tartósabb volt, mint a kő. A vas- és acélkorszakban a kalapácsok még erősebbé váltak, és ma már számos különböző típus és méret áll rendelkezésre a különféle felhasználási igényekhez.

Összefoglalva, a kalapács az egyik legfontosabb és legelterjedtebb kéziszerszám, amelyet az emberiség használ. Számos különböző típusa és mérete létezik, amelyek különböző feladatokra alkalmasak. Legyen szó egyszerű otthoni munkákról vagy nagy ipari projektekről, a kalapács nélkülözhetetlen eszköz minden műhelyben és háztartásban.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.