Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Polisztirolvágó, tartozékok

0 termék
Rendezés:

A polisztirolvágó egy speciális eszköz, melyet főként habosított polisztirol (gyakran nevezik EPS-nek vagy hungarocellnek) lapok és formák vázlatos vagy precíz vágására terveztek. Az építőiparban, dekorációs tevékenységekben, hőszigetelésben és modellezésben is gyakran alkalmazzák. A polisztirolnak sajátos tulajdonságai vannak, melyek kihívást jelenthetnek a hagyományos vágóeszközökkel történő vágás során, így a polisztirolvágó nagyban megkönnyíti ezen anyagok feldolgozását.

A polisztirolvágó jellemzői:

  1. Működési elv: A leggyakoribb polisztirolvágó típusok elektromos árammal melegített drótot használnak a vágáshoz. A drót által kibocsátott hő képes olvasztani és így vágni a polisztirolt, ami lehetővé teszi a tiszta és egyenletes vágások elérését.

  2. Kialakítás: Különböző méretű és formájú polisztirolvágók léteznek a különböző alkalmazásokhoz. Vannak kézi eszközök, amelyeket kis munkadarabokhoz terveztek, és nagyobb, asztali változatok, melyek nagyobb panelek és formák vágására alkalmasak.

  3. Állíthatóság: A melegített drót hőmérsékletének állíthatósága lehetővé teszi a felhasználónak, hogy az optimális hőmérsékletet állítsa be az adott anyagvastagság és a kívánt vágási sebesség alapján.

Az előnyök és alkalmazási területek:

  1. Precíz vágás: A polisztirolvágóval történő vágás során keletkező olvadt anyag azonnal megszilárdul a vágás után, így egyenletes és tiszta vágási felületet biztosít.

  2. Pormentes munkavégzés: A polisztirolvágó használatakor keletkező minimális hulladék és por jelentősen csökkenti a munkaterületen keletkező rendetlenséget és szennyeződést.

  3. Gazdaságosság: A pontos vágásoknak köszönhetően kevesebb hulladék keletkezik, ami költségmegtakarítást és az anyagok hatékonyabb felhasználását eredményezi.

  4. Dekorációs alkalmazások: A polisztirolvágó képes különböző formákat és mintákat kivágni, így ideális eszköz színpadi díszletek, makettek és egyéb dekorációs tárgyak készítéséhez.

  5. Építőipar: A polisztirol hőszigetelő anyagként is széles körben alkalmazott az építőiparban. A polisztirolvágó használata ezen anyagok precíz méretre vágásához nélkülözhetetlen.

Biztonsági óvintézkedések:

Mint minden elektromos eszköznél, a polisztirolvágó használatakor is szükség van biztonsági óvintézkedésekre. Fontos, hogy a vágódrótot csak akkor melegítsük, amikor a vágást végzünk, és kerüljük az érintkezést a bőrrel. Emellett a polisztirol vágása során keletkező gázok belélegezhetnek, így jó szellőzésű helyiségben ajánlott az eszköz használata.

Összegzés:

A polisztirolvágó hatékony és praktikus eszköz a habosított polisztirol anyagok vágásához. Sokféle iparágban és alkalmazásban hasznosnak bizonyul, különösen ott, ahol a precíz vágások és a tiszta munkavégzés kulcsfontosságú. Ahhoz azonban, hogy biztonságosan és hatékonyan használhassuk, fontos ismerni a működését és betartani a szükséges biztonsági előírásokat.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.