Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Csavarbehajtók

0 termék
Rendezés:

A csavarbehajtó az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt kéziszerszám, amelyet csavarok behajtására és kihúzására használnak. A csavarok rögzítésére és eltávolítására szolgáló eszközök közül a csavarbehajtó az egyik legrégebbi és legismertebb. Az egyszerűsége, hatékonysága és sokoldalúsága miatt szinte minden háztartásban és műhelyben megtalálható.

Története: A csavar és a csavarbehajtó története több ezer évre nyúlik vissza. Az ókori civilizációk, mint például az egyiptomiak és a rómaiak, hasonló eszközöket használtak, bár ezek korai változatai nem voltak olyan kifinomultak, mint a mai modern csavarbehajtók. A csavarok és a csavarbehajtók technológiája az ipari forradalom során fejlődött igazán, amikor a tömeggyártás lehetővé tette az eszközök széles körű elterjedését.

Felépítése és működése: A csavarbehajtó alapvetően egy markolatból és egy hegyből áll. A markolat általában kerek, és kényelmes fogást biztosít a felhasználó számára. A hegy a csavarbehajtó végén található, és különböző formájú lehet a különböző típusú csavarokhoz. A leggyakoribb csavarbehajtó-hegyek a lapos és a kereszthornyos (Phillips) csavarbehajtók, de számos más típus is létezik, mint például a Torx, a Pozidriv vagy az Allen.

A csavarbehajtó működése egyszerű: a hegyet a csavar fejébe illesztik, és a markolat elfordításával a csavart behajtják vagy kihúzzák. A csavarbehajtó hegyének és a csavar fejének formája közötti megfelelő illeszkedés biztosítja az optimális erőátvitelt és megakadályozza a csavar vagy a csavarbehajtó károsodását.

Típusai: A csavarbehajtók számos különböző típusban kaphatók, amelyek különböző alkalmazásokhoz és csavarokhoz lettek tervezve. A leggyakoribb típusok:

  • Lapos csavarbehajtó: Egyenes, lapos hegyű, amelyet lapos fejű csavarokhoz használnak.
  • Kereszthornyos (Phillips) csavarbehajtó: Kereszt alakú hegyű, amelyet kereszthornyos csavarokhoz használnak.
  • Torx csavarbehajtó: Csillag alakú hegyű, amelyet Torx csavarokhoz használnak.
  • Allen csavarbehajtó: Hatszögletű hegyű, amelyet hatszögletű csavarokhoz, úgynevezett imbusz csavarokhoz használnak.

Biztonsági tippek: Miközben a csavarbehajtó egyszerű eszköznek tűnhet, fontos biztonsági óvintézkedéseket betartani használata közben. Mindig használjuk a megfelelő méretű és típusú csavarbehajtót a csavarhoz, hogy elkerüljük a csúszást és a sérüléseket. Soha ne használjuk a csavarbehajtót ütőeszközként, és tartsuk távol az elektromos alkatrészektől, ha nem szigetelt.

Összefoglalás: A csavarbehajtó az egyik legrégebbi és legelterjedtebb kéziszerszám, amelyet csavarok behajtására és kihúzására használnak. Számos különböző típusa létezik, amelyek különböző alkalmazásokhoz és csavarokhoz lettek tervezve. Bár egyszerű eszköznek tűnhet, fontos a megfelelő használat és a biztonsági óvintézkedések betartása.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.