Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Csempevágók

0 termék
Rendezés:

A csempevágók a csempefelrakás egyik legfontosabb eszközei, melyek lehetővé teszik a csempék pontos és tiszta vágását, így alkalmassá téve őket a különféle helyeken történő lerakáshoz. Tekintettel a csempék keménységére és törékenységére, a csempevágók kialakítása különösen fontos a hatékony és precíz munkavégzés érdekében.

Felépítés és Működés

A csempevágók különféle méretű és típusú eszközök lehetnek, de általánosságban egy erős, általában fém keretből, egy vágókerekből és egy támasztófelületből állnak, amelyen a csempe elhelyezhető a vágás során.

A legtöbb kézi csempevágó működési elve egyszerű: a vágókerék a csempe felületén húzódik, egy kis bevágást hozva létre, majd egy gyors és határozott mozgással a csempe az előre meghatározott vonalon törhető.

Elektromos vagy gépi csempevágók esetében a működés hasonló lehet egy asztali körfűrészéhez, azzal a különbséggel, hogy itt a csempevágáshoz speciális korongokat használnak.

Alkalmazási Területek

A csempevágók fő alkalmazási területe természetesen a csempefelrakás, legyen szó fürdőszobai, konyhai burkolatról, teraszokról vagy egyéb felületekről, ahol a csempét használnak. Különféle formák és méretek kialakításához elengedhetetlen a precíz vágás.

Választási Szempontok

Amikor csempevágót választunk, több tényezőt is figyelembe kell venni:

  1. Méret: A csempevágók különböző méretben kaphatók, attól függően, hogy milyen méretű és vastagságú csempékkel kívánunk dolgozni.
  2. Típus: Vannak kézi és gépi csempevágók. Míg a kézi vágók gyakran elegendőek kisebb munkákhoz, a nagyobb projektekhez és a gyakori használathoz érdemes lehet gépi csempevágót választani.
  3. Vágókorong: Gépi csempevágó esetén fontos a vágókorong minősége és anyaga. A gyémánttal bevont korongok a legtartósabbak és a legprecízebb vágást biztosítják.
  4. Ár: Természetesen az ár is fontos tényező, de érdemes megjegyezni, hogy a minőségi eszközök hosszabb távon gyakran gazdaságosabbak, mivel kevesebb törött csempét és precízebb munkát eredményeznek.

Biztonsági Óvintézkedések

Mint minden eszköz használatakor, a csempevágók esetében is fontos a biztonság:

  1. Szemvédelem: A csempe darabjai repülhetnek a vágás során, ezért védőszemüveg viselése ajánlott.
  2. Kesztű: A csempe éles széleket hagyhat, így védőkesztyű viselése is ajánlott.

Összefoglalás

A csempevágók nélkülözhetetlen eszközök a csempézés területén. Kiválasztásuknál fontos a precizitás, a megbízhatóság és a biztonság. Megfelelő használat mellett a csempevágók hosszú élettartamot és kiváló munkaminőséget biztosíthatnak minden burkolási projektben.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.