Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Fémfúrók

4 termék
Rendezés:

A fémfúrók olyan szerszámok, amelyeket kifejezetten fémek és más kemény anyagok lyukasztására terveztek. Ezek a fúrók különböznek a fából vagy más puha anyagokból készült fúróktól mind kialakításukban, mind anyagukban. A fémfúrók használata elengedhetetlen az iparban, a műhelyekben és a háztartásokban egyaránt.

Felépítés és anyagok

A fémfúrók általában gyorsacélból (HSS - High-Speed Steel) készülnek, ami egy magas szén- és wolframtartalmú ötvözet. A gyorsacél kiváló hőállósága miatt ideális választás a fémek fúrásához, mivel a fúrás során keletkező súrlódás nagy hőt generál. Ezenkívül vannak kobalttal dúsított fémfúrók is, amelyek még nagyobb hőállóságot és kopásállóságot biztosítanak.

Kialakítás

A fémfúrók hegye általában 118 vagy 135 fokos szögben van kialakítva. A 135 fokos hegyű fúrók ideálisak az előfúrás nélküli fúráshoz, mivel kevésbé "csúsznak el" a fém felületén. A fúrók spirális kialakítása lehetővé teszi a forgácsok gyors eltávolítását a fúrás során.

Méretek és típusok

A fémfúrók széles mérettartományban érhetők el, a nagyon vékony, néhány milliméteres átmérőjűtől a nagy, több centiméteres átmérőjűig. Ezenkívül különféle hosszúságokban is kaphatók, attól függően, hogy milyen mélységű lyukat szeretnénk fúrni.

Használat

A fémfúrók használatakor fontos, hogy a fúró és a munkadarab stabilan legyen rögzítve. A fúrás során célszerű hűtőfolyadékot vagy olajat használni, hogy csökkentsük a hőképződést és megelőzzük a fúró túlmelegedését. A fúrás sebessége és a nyomás is fontos tényezők; túl nagy sebesség vagy túl nagy nyomás torzítja vagy tönkreteszi a fúrót.

Karbantartás

A fémfúrók élezése és karbantartása elengedhetetlen a hosszú élettartam és a hatékony munkavégzés érdekében. A fúrók élezéséhez speciális élezőgépeket használnak. Fontos, hogy a fúrókat szárazon és tisztán tartsuk, hogy megelőzzük a rozsdásodást és a korai kopást.

Biztonsági óvintézkedések

Mivel a fémfúrók nagy sebességgel forognak és nagy hőt generálnak, fontos, hogy a felhasználók óvatosan és tudatosan használják őket. Mindig viseljen védőszemüveget és hallásvédőt, amikor fémfúróval dolgozik, hogy megelőzze a sérüléseket. Soha ne használja a fúrót, ha a pengéje törött vagy sérült, mert ez növeli a balesetek kockázatát.

Összefoglalás

A fémfúrók az ipar és a kézművesség elengedhetetlen eszközei. Precíz kialakításuk és a kemény anyagokból való készítésük lehetővé teszi, hogy hatékonyan és pontosan fúrjanak fémekbe és más kemény anyagokba. Megfelelő használat és karbantartás mellett egy jó minőségű fémfúró évekig vagy akár évtizedekig is szolgálhatja tulajdonosát. Azonban, mint minden szerszámnál, a biztonság mindig az első; ezért fontos, hogy mindig tartsuk szem előtt a biztonsági előírásokat és óvintézkedéseket, amikor ezzel a szerszámmal dolgozunk.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.