Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Öleslécek

0 termék
Rendezés:

Az öleslécek az építőiparban és a mérnöki munkákban használt eszközök, melyek elsősorban a nagyobb távolságok mérésére szolgálnak. Az öleslécek neve is utal a méretükre, hiszen egy "öl" hagyományosan körülbelül 1,78 métert jelent, bár az öleslécek hossza változó lehet.

Történet

Az öleslécek használata nem új keletű dolog. Már az ókori civilizációk, mint az egyiptomiak és a rómaiak is használtak hasonló eszközöket nagy építkezések során. Ezek az eszközök lehetővé tették számukra, hogy pontosan mérjék a távolságokat és így monumentális épületeket, hidakat és utakat hozzanak létre.

Felépítés és anyagok

Az öleslécek általában fából vagy fémből készülnek. A fa öleslécek könnyűek és könnyen kezelhetőek, de nem olyan tartósak, mint a fémből készült társaik. A fémből készült öleslécek ellenállóbbak az időjárás viszontagságaival szemben és hosszabb élettartamúak, de nehezebbek. Az öleslécek egyik végén gyakran található egy kisebb keresztmetszetű rész, amely segít a pontos mérésben.

Használat

Az öleslécek használata egyszerű. Az eszközt a mérni kívánt távolság egyik végén helyezzük el, majd az öleslécek másik végét a távolság másik végéig toljuk. Ezzel a módszerrel könnyedén megállapítható a két pont közötti távolság. Az öleslécekkel történő mérés során fontos, hogy az eszközt egyenesen és vízszintesen tartsuk, hogy a mérés pontos legyen.

Az öleslécekkel nem csak egyenes távolságok mérhetőek. Különféle kiegészítők, mint például szögletmérők vagy iránytűk segítségével az öleslécekkel szögeket és irányokat is mérhetünk.

Előnyök és hátrányok

Az öleslécek használatának számos előnye van. Először is, lehetővé teszik a nagy távolságok gyors és pontos mérését. Emellett az öleslécekkel történő mérés nem igényel elektromos áramot vagy bonyolult technológiát, így bárhol és bármikor használhatóak.

Ugyanakkor az öleslécekkel történő mérésnek vannak hátrányai is. A legnagyobb hátrány talán az, hogy a mérés pontossága nagyban függ a felhasználó tapasztalatától és képességeitől. Emellett az öleslécek nem alkalmasak olyan helyzetekben, ahol a legnagyobb pontosság elengedhetetlen, például precíziós mérnöki munkák során.

Összegzés

Az öleslécek az építőiparban és a mérnöki munkákban nélkülözhetetlen eszközök. Lehetővé teszik a nagy távolságok gyors és viszonylag pontos mérését, és bár vannak hátrányaik, a sokoldalúságuk és egyszerűségük miatt továbbra is népszerűek. Az öleslécek használata során fontos, hogy a felhasználó ismerje az eszköz korlátait és a mérés során legyen körültekintő, hogy a lehető legpontosabb eredményt érje el.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.