Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Házszámok

0 termék
Rendezés:

A házszámok elsősorban az épületek, házak, lakások azonosítására szolgálnak, de ezen túlmenően stíluselemként is funkcionálnak, hozzájárulva az adott ingatlan külső megjelenéséhez. Egy jól megválasztott és helyesen elhelyezett házszám nem csak praktikus, hanem esztétikai szempontból is kiegészíti az épület arculatát.

Történelmi háttér

A házszámok használata nem új keletű. Már évszázadokkal ezelőtt is léteztek városokban, falvakban rendszerek, melyek segítségével az épületeket számozással látták el. A modern házszámok elődei lehetnek faragott kövek, festett jelek vagy akár fából készült táblák is.

Anyagok és stílusok

 1. Fém: A rozsdamentes acél, az alumínium vagy a réz a legnépszerűbb anyagok a házszámok gyártásához. Modern megjelenést kölcsönöznek, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak.
 2. Fa: A fából készült házszámok természetes, rusztikus hangulatot árasztanak. Az időjárásnak való kitettség miatt rendszeres karbantartást igényelnek.
 3. Kerámia: Stílusos, gyakran kézzel festett designokat kínálnak, melyek a mediterrán vagy hagyományos stílusú házakhoz illenek leginkább.
 4. Műanyag: Könnyű, tartós és kedvező árfekvésű választás lehet, különböző színekben és formákban kapható.

Kialakítás

 1. 3D házszámok: Egyre népszerűbbek a domború, térbeli kialakítású házszámok, melyek messziről is jól láthatóak.
 2. Fényvisszaverő: Főként olyan helyeken hasznos, ahol az esti órákban vagy rossz látási viszonyok között is fontos a jól láthatóság.
 3. Világító házszámok: Energiatakarékos LED-ekkel világítanak, melyek segítenek az éjszakai azonosításban.
 4. Méret: Fontos, hogy a házszám mérete arányban legyen az épület méretével és a távolsággal, ahonnan az olvashatóvá kell válnia.

Helyes elhelyezés

A házszámok elhelyezésénél az olvashatóság a legfontosabb. A legideálisabb, ha az utcáról közvetlenül látható helyen, a bejárat közelében helyezzük el őket. Fontos, hogy ne legyenek elfedve növényzettel vagy más tárgyakkal.

Stílus és design

Míg egyesek a minimalista, letisztult design-t részesítik előnyben, mások a díszesebb, egyedi kialakítású házszámokat választják. A választás gyakran az épület stílusától és a tulajdonos ízlésétől függ.

Vásárlási tippek

 1. Tartósság: Mielőtt házszámot vásárolnánk, érdemes átgondolni, hogy milyen anyag a legmegfelelőbb az adott éghajlati viszonyok között.
 2. Rögzítés: Néhány házszám ragasztással, míg mások csavarozással rögzíthetőek. Gondoljunk arra, hogy melyik módszer a legpraktikusabb számunkra.
 3. Stílus: Válasszunk olyan házszámot, amely illeszkedik az otthonunk stílusához és kiegészíti annak megjelenését.

Összefoglalás

A házszámok nem csak az épületek azonosítására szolgálnak, hanem az otthonok karakterének és egyediségének kifejezésére is. Legyen szó egyszerű, modern dizájnról vagy hagyományos, kézzel készített kialakításról, a házszámok reflektálnak az épület személyiségére és az ott lakók ízlésére. A megfelelő választás nem csak praktikus, hanem esztétikai szempontból is kiegészíti és szépíti az otthonunkat.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.