Széchenyi Terv Plusz
EU
Bezárás
Bezárás
Gyors bejelentkezés
Bezárás
Az ön kosara üres!
Termékek összesen
0.- Ft
EU

Permetezési naptár

A kertgondozás egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő időzítésű és kivitelezésű permetezés. A növények egészségének megőrzése és a kártevők, valamint betegségek elleni hatékony védekezés érdekében elengedhetetlen, hogy tudjuk, mikor és hogyan végezzük el ezt a fontos feladatot. Ebben a cikkben egy szezonális útmutatót kínálunk a különböző növények és növényvédelmi szerek optimális permetezési idejéről, hogy a kertészek a lehető legjobb eredményeket érhessék el.

 

Tavasz - Az újrakezdés ideje

A tavasz a megújulás időszaka, amikor a növények ébredezni kezdenek a téli álmukból. Ez az időszak különösen fontos a gombaölő szerek alkalmazásában, hogy megelőzzük a gombás betegségek elterjedését a nedvesebb időjárásban.

  • Március-április: Kezdjük a rovarölő szerek alkalmazását a gyümölcsfák és cserjék körül, hogy megelőzzük a kártevők megjelenését. Ez az időszak alkalmas a levéltetvek és a pajzstetvek elleni védekezésre is.
  • Április vége - május: A gombaölő szerek első alkalmazása a levélfoltosság és más gombás betegségek ellen. Fontos, hogy a permetezést a növények aktív növekedési időszakában végezzük, hogy maximalizáljuk a védelmet.

 

Nyár - A védekezés csúcsidőszaka

A nyár a legintenzívebb növekedési időszak, amikor a növények a leginkább ki vannak téve a kártevőknek és betegségeknek. A rendszeres ellenőrzés és a megelőző permetezés kulcsfontosságú.

  • Június-július: Folytassuk a rovarölő és gombaölő szerek alkalmazását, különösen a gyümölcsfák és zöldségek esetében. Ügyeljünk arra, hogy a permetezést korán reggel vagy késő este végezzük, hogy minimalizáljuk a növények napégésének kockázatát.
  • Augusztus: Ellenőrizzük a növényeket a késő nyári kártevők és betegségek jelei szempontjából. Szükség esetén alkalmazzunk specifikus védelmet biztosító szereket.

 

Ősz - Előkészület a pihenésre

Az ősz az a időszak, amikor előkészítjük a növényeket a télre, és megelőzzük a betegségek áttelelését.

  • Szeptember-október: Végezzünk utolsó permetezést a gyümölcsfákon, hogy megelőzzük a gombás betegségek áttelelését. Ez is az ideje a talajban élő kártevők elleni védekezésnek.
  • Október vége - november: Gyűjtsük össze és semmisítsük meg a lehullott leveleket és növényi maradványokat, hogy csökkentsük a kártevők és betegségek áttelelési esélyét.

 

Tél - A pihenés és tervezés ideje

Bár a tél nem a legaktívabb kertészeti időszak, fontos előkészíteni a permetező eszközöket a következő szezonra.

  • December-február: Tisztítsuk meg és karbantartsuk a permetező eszközeinket. Ellenőrizzük a tömítéseket, szűrőket és a permetező állapotát, hogy a következő szezonban készen álljanak a használatra.

Permetezési tippek

  • Mindig olvassuk el és kövessük a növényvédő szerek címkéjén található utasításokat.
  • Permetezzünk nyugodt időben, lehetőleg korán reggel vagy késő este, hogy elkerüljük a növények napégését és a szerek párolgását.
  • Használjunk védőfelszerelést, mint például védőszemüveget és kesztyűt, a permetezés során.

A permetezési naptár követése és a megfelelő növényvédelmi gyakorlatok alkalmazása segíthet a kertészeknek egészséges és bőséges termést biztosítani, miközben megőrzik kertjeik szépségét és egészségét.

Gyors szállítás
40 kg-ig 2490 Ft.
Egyszerű visszaküldés
Segítőkész Ügyfélszolgálat

Elérhetőségeink

+36 (42) 262-297
+36 (42) 263-921
racztuzep@racztuzep.hu

Címünk

Nagykálló, Nyíregyházi út. (HRSZ.: 0644/6)

Cégadatok

Adószám: 12749953-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-067265

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00
Szombat: 07:00 - 12:00
Vasárnap: ZÁRVA

Üzletünk az építőipari termékek széles palettáját forgalmazza: falazóanyagok, födémek, kéményrendszerek, tetőfedő anyagok, fürdőszoba burkolatok és felszerelések, járólapok, gipszkarton, szigetelő anyagok, vasanyag, festékáru, valamint az Ön építkezéséhez, lakásfelújításához, kertépítéséhez kapcsolódóan további termékekkel állunk az Ön rendelkezésére.